Het eigen verhaal van de OR, in zijn eigen taal

3 november 2021 

De BVMZ organiseert op 3 november 2021 een meeting. Deze meeting staat in het teken ‘November de maand van de Medezeggenschap’ met het thema: 

‘Het eigen verhaal van de OR, in zijn eigen taal’

met medewerking van Ramsey Nasr en Chris van Dam 

Twee gasten, een uit de literaire wereld en een uit de publieke sector, zij zullen ons inspireren en uitdagen want… “verzet” moet er komen: 

  • De eerste spreker is Ramsey Nasr, de bekende schrijver, dichter, essayist en acteur, die in zijn boek ‘De fundamenten’ blootgelegd heeft hoe de samenleving verworden is tot een maatschappij zonder ziel. Een bijzonder lezenswaardig boek! Hoe ziet hij de samenleving? En hoe vertalen we zijn inzichten naar de organisatie en de Medezeggenschap? Wat is ons verhaal!
  • De tweede spreker is Chris van Dam (CDA), bekend als de voorzitter van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. (Nu actief bij www.rechtdoen.nl) Hij laat zien hoe beleid en uitvoering steeds verder van elkaar af zijn komen te staan. Wat er gebeurt in een systeem waar macht en onmacht elkaar ontmoeten, waar niet meer het menselijk verhaal centraal staat, maar de cijfers dicteren. Wanneer de democratische rechtsorde mensen die dit het hardst nodig hebben, niet meer beschermt. Hoe beïnvloedt dat ons verhaal? 

De inleidingen zijn de opmaat om de fundamenten van ons eigen verhaal te maken. En ervoor te zorgen dat wij niet in een systeem worden meegesleurd als we dat niet willen. Wat wil de Medezeggenschap? 

Programma 3 november 2021 (hybride: op locatie en “online”) 

14.00 uur Opening door de voorzitter van de BVMZ

14.15 uur Het verhaal van Ramsey Nasr over ‘De fundamenten’ en over een andere manier van 

samenleven (ruimte om vragen te stellen) 

14.45 uur Het verhaal van Chris van Dam, hoe macht en onmacht leiden tot onmenselijke situaties (ruimte om vragen te stellen) 

15.15 uur PAUZE 

15.45 uur Samen in gesprek, wat is jouw verhaal. Hoe helpen we de Medezeggenschap om met hun verhaal te komen? Om in een organisatie te werken als Medezeggenschap met een eigen verhaal en een eigen taal! 

17.00 uur Sluiting door de voorzitter van de BVMZ 

Aansluitend een hapje en een drankje. Deelname is gratis. Bij no-show wordt € 75,- in rekening gebracht. 

ThemaEigen verhaal OR

Duur 

14:00 – 17:00 uur

Kosten per persoon 

€ 0,- excl. BTW

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Doorn

Programma

zie hiernaast

Kom je ook op 3 november?