Veranderingen in het pensioen in begrijpelijke taal

12 november 2021 

Webinar: Veranderingen in het pensioen in begrijpelijke taal 

Pensioen. Niet altijd gemakkelijk, een “zorg voor later” en saai. Tegelijkertijd is pensioen na je salaris de meest waardevolle en kostbaarste arbeidsvoorwaarde. Zeker nu het pensioen de komende jaren flink verandert is het belangrijk om je hier in te verdiepen. 

Belangrijkste wijzigingen van de veranderingen zijn:

  • Het risico van een goed pensioen komt meer bij de werknemer te liggen en de werknemer krijgt meer keuzevrijheid hoe er met zijn pensioengeld wordt omgegaan
  • Toeslagen op het pensioen zijn sneller in beeld, maar kortingen ook.
  • Alle werknemers moeten hetzelfde premie(percentage) gaan betalen

Een aantal belangrijke beslissingen moeten -afhankelijk van de huidige pensioensituatie- al in 2022 worden genomen. Zeker voor ondernemingsraden met een “eigen” pensioenregeling is er werk aan de winkel! 

In het webinar van 12 november van 10.00 tot 11.00 neemt OR-pensioenadviseur Inge Bakker u in begrijpelijke taal mee in de belangrijkste wijzigingen in het pensioen, welke gevolgen dit heeft voor werkgevers en werknemers en wat de rol van de Ondernemingsraad in de wijzigingen is. 

Het webinar heeft de mogelijkheid vragen te stellen. Na het webinar wordt de presentatie aan u verstuurd. Aanmelden kan door middel van deze link. 

Inge Bakker zal het webinar verzorgen.

ThemaVeranderingen in het Pensioen

Duur 

10:00 – 11:00 uur

Kosten per persoon 

€ 0,- excl. BTW

Locatie

online

Kom je ook op 12 november?