NVMz podcast Energietransitie

17 november 2021 

In deze podcasts staat één van de grootste uitdagingen van deze tijd centraal: de energietransitie. In gesprekken met Wim Hofman, voorzitter van de ondernemingsraad van energieleverancier Eneco en Alco de Lange, voorzitter van de energienetbeheerder Stedin Groep worden de belangrijkste uitdagingen van deze omvangrijke transitie besproken.

Eneco was één van de voorlopers in de omschakeling naar duurzaamheid en heeft de ambitieuze ambitie om in 2035 klimaatneutraal te opereren als organisatie, samen met al haar klanten in Nederland, België en Duitsland.  

Hoe gaat de ondernemingsraad om met de route daarheen die vol zit met onzekerheden, ook voor het personeel? Hoe zorgt de OR van Eneco dat zij de vinger aan de pols houdt tijdens zo’n grote transformatie en hoe neem je de medewerkers daarin zo vroeg mogelijk mee?

Als onafhankelijk beheerder van het energienetwerk in onder andere grote delen van de Randstad en de provincie Utrecht staat Stedin ook voor grote uitdagingen als gevolg van de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan de zwaardere belasting van het netwerk en het tekort aan technisch personeel. Naast een interessant kijkje achter de schermen van de energiewereld komen nuttige tips voorbij over hoe je als OR zorgt dat je mede aan het stuur staat van de organisatie, zodat je de medewerkers al vroeg mee kunt nemen in de reis naar de toekomst. Met daarbij creatieve ideeën om als medezeggenschap op bepaalde onderdelen het initiatief te nemen en een zo groot mogelijke invloed uit te oefenen. Ook gezien de vele overeenkomsten met andere omvangrijke transities die in deze turbulente tijd plaatsvinden, zijn deze gesprekken het beluisteren meer dan waard!

Thema

Energietransitie

Duur 

..

Kosten per persoon 

€ 0,- excl. BTW

Locatie

Online

NVMz podcast Energietransitie