NVMz podcast Diversiteit en Inclusiviteit

25 november 2021 

Passend bij dit onderwerp spreekt Rachid Adbaili met een divers samengesteld team van experts over dit onderwerp.  

Marie-Leontine de Graaf, naast auteur ook eigenaar van werving- en selectiebureau Board Refreshment en eigenaar van de Speakers Academy, vertelt over de kracht van verschillende perspectieven. Hoe bereik je diversiteit in het hoogste management, zoals in de Board? En is het bereiken van diversiteit het eindstation of is dat pas het begin van de weg naar betere prestaties? Op basis van haar ervaring en bewezen methodes laat zij zien hoe je diversiteit en inclusiviteit echt vorm kunt geven in de top van je organisatie en hoe de OR daaraan kan bijdragen, bijvoorbeeld bij de benoeming van de voordrachtscommissaris.

Gedreven door haar eigen ervaringen als nieuwkomer in Nederland deelt Khansa Kheir leerzame ervaringen en tips voor het inclusief samenwerken op de werkvloer. Vanuit haar werk in de psychiatrische zorg maakt zij zich op een aanstekelijke manier sterk voor het openstaan voor verschillen in achtergronden. Zij kreeg zelf de kans om zich aan te passen aan gedragsvormen die in eerste instantie helemaal niet zo logisch zijn voor mensen vanuit een andere cultuur. Door begrip en respect kan zo nog veel potentieel aan divers talent worden benut. Hier liggen mooie kansen voor de OR en HR om met creativiteit en een open blik medewerkers aan te trekken die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de organisatie en ook aan klanten en cliënten met diverse achtergronden.  

Dan Joanny Lijbers, HR verantwoordelijke voor een grote organisatie als Unilever in de Benelux. Na een globale analyse van de voordelen van diversiteit en inclusiviteit voor een organisatie zoomen we in op de menselijke maat. Wat kun je zelf doen om aan de mooie doelen van diversiteit en inclusiviteit een bijdrage te leveren? En is het geen lonkend perspectief om als medewerker het gevoel te hebben dat het niet uitmaakt welke achtergrond je hebt, maar dat het gaat om jou als uniek persoon en wat jij bijdraagt? Het gesprek geeft een mooi beeld van het gedachtengoed hierover bij Unilever en hoe zij hierin al succesvol zijn en toch ook blijven streven naar verbeteringen.

Na het beluisteren van deze diverse gesprekken heb je een veel rijker beeld om op dit thema je voordeel mee te doen!  

Thema

Diversiteit en Inclusiviteit

Duur 

..

Kosten per persoon 

€ 0,- excl. BTW

Locatie

Online

NVMz podcast Diversiteit en Inclusiviteit