Nieuwe verbinding: de toekomst van de Medezeggenschap

Medezeggenschap, zeggenschap en toezicht zijn al langer op zoek naar een nieuwe invulling van hun rollen. De huidige vorm lijkt niet meer te passen in nieuwe organisatievormen en ontwikkelingen en verliezen daardoor hun effect.

30 november 2021 -> verplaatst naar 17 mei 2022

Vanwege de huidige covid maatregelen is deze bijeenkomst verplaatst naar 17 mei 2022.


Event ‘Nieuwe verbindingen’ als afsluiter van de maand van de medezeggenschap

Dit Event ‘Nieuwe verbindingen; de toekomst van de medezeggenschap’ staat dan ook in het teken van hoop en van een nieuwe toekomst voor bestaande verhoudingen. Met een extra feestelijk karakter omdat het event de afsluiting is van de Maand van de Medezeggenschap.

Met Jitske Kramer

Jitske Kramer schreef in 30 dagen het boek “Het werk heeft het gebouw verlaten” over anders en nieuw werken door de coronacrisis. Als het werk het gebouw heeft verlaten, hoe zit het dan met werknemers.

Met betrokkenheid, met meepraten en meedoen. Jitske Kramer biedt inspiratie en houvast voor het onderhouden en vasthouden van onderlinge verbindingen.

En toonaangevende sprekers uit de praktijk

Met toonaangevende sprekers uit organisaties op het gebied van arbeidsverhoudingen en medezeggenschap. Zij  geven hun visie op de belangrijkste ontwikkelingen en de uitdagingen voor de medezeggenschap: strategische invloed, duurzaamheid en diversiteit en participatie en verbinding.

Rienk Goodijk, bijzonder hoogleraar Governance en auteur van tientallen boeken over toezicht, zeggenschap en medezeggenschap.

Karlijn L’Ortye directeur van de NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. Ondernemer vanaf jonge leeftijd en voorheen actief bij JCI (Junior Chamber International).

Pieter Schollema, de gekozen algemeen directeur van Bugel Hajema, een commercieel bureau en tevens een democratische werkgemeenschap.

Sessies

Met in de middag een veelheid aan sessies met inspirerende praktijkvoorbeelden, tips en tools voor verandering en anders organiseren van (mede)zeggenschap en toezicht.

Thema
Nieuwe verbindingen

Duur 

1- dag (10:00-16:30 uur)

Kosten per persoon 

€ 295,- excl. BTW

Locatie

Zonheuvel, Doorn

  • Programma

  • Sessie 1 & 2

Programma 30 november 2021

10:00 - 10:05

Opening & introductie programma


10:05 - 11:05

Jitske Kramer 

Jitske Kramer schreef in 30 dagen het boek "Het werk heeft het gebouw verlaten" over anders en nieuw werken door de coronacrisis. Als het werk het gebouw heeft verlaten, hoe zit het dan met werknemers. Met betrokkenheid, met meepraten en meedoen. Jitske Kramer biedt inspiratie en houvast voor het onderhouden en vasthouden van onderlinge verbindingen.


11:05 - 11:30

Pauze


11:30 - 12:30

De toekomst van de medezeggenschap

Toonaangevende sprekers uit organisaties op het gebied van arbeidsverhoudingen en medezeggenschap geven hun visie op de belangrijkste ontwikkelingen en de uitdagingen voor de medezeggenschap: strategische invloed, duurzaamheid en diversiteit en participatie en verbinding.


12:30 - 13:30

Pauze & Lunch


13:30 - 14:30

Eerste ronde sessies

Praktijk: inspirerende praktijkvoorbeelden van collega-OR'en die het anders en/of slimmer aanpakken.

Theorie/tools: interessante workshops waarin we u helpen uw blik te verbreden en/of handige tips en tools meegeven die helpen bij het vernieuwen van uw medezeggenschap.


15:00 - 16:00

Tweede ronde sessies

Praktijk: inspirerende praktijkvoorbeelden van collega-OR'en die het anders en/of slimmer aanpakken.

Theorie/tools: interessante workshops waarin we u helpen uw blik te verbreden en/of handige tips en tools meegeven die helpen bij het vernieuwen van uw medezeggenschap.


16:00 - 16:30

Feestelijke afsluiting van de maand van de Medezeggenschap

Deze bijeenkomst is verplaatst naar 17 mei 2022, verdere informatie volgt.